Nyheder

Se hvad der sker på i og omkring MyMedCards
11 maj 2017
by Sarah

MyMedCards har fået egne genoplivningsmasker

Genoplivningsmaske, også kalder HLR-maske (Heart Lung Resuscitation eller hjerte-lunge-redning) anvendes i forbindelse med hjertestop eller bevidstløshed til udførslen af kunstig åndedræt. Masken sikrer at udførslen sker mere hygiejnisk.

Genoplivningsmasken har en envejsventil som forhindre tilbageslag af kropvæske mv. til den der er ved at give HLR.  Således skal man ikke tænke på denne del, og blive forhindret i at yde den bedst mulig kunstige åndedræt.

Desuden er genoplivningsmasken udstyret med et transparent materiale, som gør at man stadig kan observere patienten for farveændringer på læber som fx læbe cyanose eller blåfarvning af læber og om patienten skulle kaste op.

Masken leveres i en lille lomme, som man nemt kan have i sin nøglering. Så hvis du skulle stå i en situation, hvor du kan yde førstehjælp, så har du den på dig.

Sådan bruger du din genoplivningsmaske:

 1. Tag posen ud af den lille lomme
 2. Åben posen og tag genoplivningsmaskemasken
 3. Fold genoplivningsmasken ud og læg mærke til teksten, som angiver hvilket side der skal være op
 4. Placer plastikstykket på borgerens mund og tag elastiksnorrene bag borgerens øre
 5. Påbegynd kunstig åndedræt

OBS! Følg altid genoplivningsguidelines herunder basal genoplivning for ud for dette. Så du udføre tingene i korrekt rækkefølge.

Husk genoplivningsmaskerne er til engangsbrug.

Konakt os og få en GRATIS genoplivningsmaske til dig og dine kollegaer


 

Læs mere om basal genoplivning her

Find de relevante guidelines og retningslinjer i MyMedCards app

Få en udprinte venlig vejledning til din maske her

 

19 apr 2017
by Sarah

CareWare 2017

Vi var på CareWare 2017

For to år siden var MyMedCards på Careware Innovation og Iværksætteri for første gang. Dengang nomineret til Iværksætterprisen, og mødte en masse spændende mennesker heriblandt Peter Mikkelsen og hans kollegaer fra Favrskov Kommune.
Dette betød, at vores løsning, MyMedCards PRO nu også er blevet optimeret til kommunale behov, og vi kan nu hjælpe på regionale og kommunale ansatte til bedre tilgængelig og opdateret viden.

Derfor var det en dejlig oplevelse at vende tilbage i år, hvor vi kan vise vores MyMedCards PRO løsning frem til både kommunale og regionale medarbejdere.

 

Line vores designer og Sarah Munkholm præsenterede app'en for over 80 interesserede fra kommunalt og regionalt regi

Line vores designer og Sarah Munkholm præsenterede app’en for over 80 interesserede fra kommunalt og regionalt regi

21 feb 2017
by Sarah

Ottawa kriterierne skal i brug i denne tid

Skiferie og glat fører = forstuvede og brækkede ankler

Så er det nu du skal huske dine Ottawa kriterier.

Disse anvendes ved en hver mistanke om ankelbrud. Hvis en af reglerne opfyldes, er der indikation for røntgen for endeligt at afgøre om der er tale om et brud. 
Det er da meget smart, men hvad er validiteten af dette redskab fra 1992? Læs mere her (www.mymedcards.dk/ottawa)
Ottawa kriterierne findes i MyMedCards under Ortopædkirurgi.

ottawa kriterierne skal i brug denne tid

02 jan 2017
by Sarah

Teknologisk udvikling indenfor lægevidenskaben i år 2016

I MyMedCards elsker vi teknologi særligt indenfor lægevidenskaben.

I 2016 har vi set utrolig mange nye spændende teknologiske løsninger. Robotter, kunstig intelligens, droner mm. er alle teknologier som kan ændre vores rolle i samfundet som sundhedsprofessionelle i fremtiden. Så det bliver spændende hvad der sker de næste par år.

Hør 2 læger fortælle om hvordan teknologi allerede indgår i deres lægeliv

I denne interessante Podcast omkring Robotteknologi indenfor lægevidenskaben, kan I høre Imran Rashid og Søren Lunde, som begge er dygtige læger og venner af MyMedCards, gæste Elektronista på Radio 24syv. Hør den her –  

Barrier skaber nyt implementeringsforløb i MyMedCards

Ny teknologi , som alt andet nyt, foreårsager ændringer i vaner, som altid giver anledning til en masse diskussion samt etisk overvejelser. Hos MyMedCards har vi selv mærket, hvordan vores løsning også går ind og åbner op for barrier og ændring af vaner. Selvom vores løsning ikke er “disruptive”, så lægger vi op til at information søges på stedet, og ændret på baggrund af de sundhedsprofessionelles eget behov, som står i kontrast til de nuværende informationskilder, som primært er baseret på statisk information.

Derfor har vi i MyMedCards selvfølgelig adresseret disse barriere og deltaget i diskussionen, for at imødekomme vores kunders behov. Vi har blandt andet lavet et implementeringerforløb, hvor barriererne bliver taget hånd om fra starten. Dette er altsammen noget vi i MyMedCards vi arbejde meget mere med i år 2017.

De sejeste og mest spændende teknologier i år 2016

Nedenfor har vi listet nogle af de mest spændende teknologier inden sundhed. Det er tunsvise af flere, så kom gerne endelig med kommentarer til teknologierne og evt. forslag til nye.

1. Robotic Spoon

2. IBM Watson

3. Droner bringer fortrydelsespiller til Nord Irland

http://mashable.com/2016/12/29/femtech-2016-womens-health/

4. The LUKE arm – Protese til sårede soldater

5. Otoskop til mobiltelefonen

Otoskop

Læs mere om det her – http://www.popsci.com/diagnose-ear-infection-smartphone-accessory

 

 

 

6. 3D printning af bandagering

 

Plaster Casts On A Broken Limb In 2016? Please Print Out Mine!

 

Godt spændende teknologisk nytår

01 jan 2017
by Sarah

Godt nytår fra MyMedCards

Lad os gøre status for år 2016!

– Sarah Bach Munkholm​, ejer og grundlægger, er blevet læge ved Aalborg Universitet​ og er nu gået fuldtid med MyMedCards​
– MyMedCards er blevet testet og videreudviklet i både kommunalt og regionalt regi​
– Vi har fået vores første kunder på vores MyMedCards PRO løsning – Favrskov Kommune & Gynækologisk og Obstetrisk på Roskilde Sygehus
– Vi har fået over 5000 downloads på vores MyMedCards Free løsning

Men vi stopper selvfølgelig ikke her…

Følg os i det nye år🌲🌲

GODT NYTÅR
Tak for støtten i år 2016.

Godt nytår fra MyMedCards

01 jan 2017
by Sarah

Så er vinderen af en Ipad Mini fundet

Vinderen af en Ipad Mini

 

Der har været fuld gange i vores Facebook, Instagram og Linkedin, hvor en masse har tagget sundhedsprofesionelle rundt omkring i landet. Nu er vinderen fundet og vedkommende kan nu glæder sig til at modtage en splitny Ipad Mini til hendes kittellomme og selvfølgelig hendes MyMedCards app.

 

Godt nytår alle sammen.

14 dec 2016
by Sarah

Konkurrence – Download MyMedCards og vind en Ipad Mini

MyMedCards åbner nu op for en lille julekonkurrence, hvor den engagerede og hjælpsomme kollega kan vinde en Ipad Mini.

I MyMedCards er det gået utrolig godt det sidste års tid, hvorfor vi gerne vi fejre det og samtidig opfordre flere til at anvende vores løsning.

Derfor har vi lavet en lille julekonkurrence, hvor man skal tagge sine kollegaer i vores Facebook opslag og hjælp dem med at tømme deres uopdaterede, tunge og papirfyldte lommer, ved at opfordre dem til at downloade MyMedCards.

Alle som gør det deltager i konkurrencen om at vinde en Ipad Mini.

Vinderen offentliggøres nytårsdag! – Vinderen er fundet – se hvem det blev her

 

Julekonkurrence mymedcardss

Sådan foregår det:

 1. Den 23. December udskriver vi de sidste oprettede brugere på MyMedCards app’en
 2. Vi tjekker om brugerne har sundhedsfaglig baggrund
 3. Vi tjekker de aktive “taggere” som har fået folk til at downloade MyMedCards er sundhedsfaglige og af dem trækker lod
 4. Vedkommende offentliggøres på sociale medier og her på siden den 24.december
 5. Vi sender en Ipad Mini til den super seje vinder
 6. Vinderen skal derefter tage et billede af ham/hende med Ipad’en og MyMedCards i en klinisk situation, som offentliggøres på diverse sociale medier.

Vær med i konkurrencen på MyMedCards’ Facebook side!

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMyMedCards%2Fposts%2F1833065426968526%3A0&width=500″ width=”500″ height=”567″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true”></iframe>

 

Julekonkurrence hos MyMedCards

 

29 nov 2016
by Sarah

Brugervenlighed er et stort fokus i MyMedCards

Brugervenlighed eller Usability er et af MyMedCards’ store fokusområder. Vi ønsker at gøre vejen fra opstået informationsbehov til at man fysisk har informationen ved hånden så kort som mulig.

Dette har vi gjort via adskillige tiltag.

Usability test med slutbrugerne

Vi har lige fra første prototype af MyMedCards observeret brugen af app’en ved vores slutbrugere, de sundhedsprofesionelle, ved en hver lejlighed vi kunne komme i nærheden af. Vi har set læger, sygeplejersker, SOSU, SSH mv. anvende vores app i praksis og hver eneste gang fået en masse konstruktiv feedback fra vores brugere, som har været med til at forme de næste udgaver.

Derfor har I også oplevet en masse nye tiltag i MyMedCards netop på baggrund af brugernes tilbagemeldinger og vores observationer i praksis heriblandt filteringsfunktionen, søgefunktionen, ikonerne mv.

I denne lille video kan du desuden se en af vores seancer i Favrskov Kommune, hvor en Social og sundhedshjælper prøver MyMedCards for første gang.

Læs desuden mere om vores samarbejde med Favrskov Kommune her.

Usability test med kunderne

Det er ikke kun slutbrugerne (de sundhedsprofesionelle) som får indflydelse på MyMedCards. Vores produkt skal også give meningen for ledelsen.

Derfor er vi i konstant dialog med folk som har vores produkt i hænderne både ude i marken og bag ved skrivebordet, således alle får det bedst mulige oplevelse og dermed opnår de ønskede gevinster.

Usability test med fagkyndige (user experiencers)

User Experience Designer er efterhånden en populær faggruppe, og sådan en har vi selvfølgelig også haft forbi MyMedCards til at se mere kritisk og fagkyndigt på vores produkt.

Alt i alt så gør disse tiltag, at MyMedCards’ vision om at bringe essentiel information til dem som har behov for det, til en realitet og vi vil selvfølgelig fortsætte med at optimere og vedligeholde vores produkt, så det hele tiden kan leve op til vores slutbrugere og kunders behov.

22 nov 2016
by Sarah

Mangler du en spændende oplægsholder til din konference, staff meeting mv?

Sarah Munkholm er ejer og grundlægger af MyMedCards og er samtidig læge. Hun har gennem de sidste par år opbygget en virksomhed fra en spæd ide fra klinikken, og har dermed fået en masse erfaringer og tilegnet sig en masse viden på denne rejse.

Flere gange har Sarah delt ud af denne viden i både større og mindre forsamlinger, hvilket hun gør med engagement og inddragelse af publikum.

Så hvis du står og mangler en oplægsholder eller lignende så kontakt os endelig, og vi lover at du ikke bliver skuffet😉

Desuden har Sarah erfaring med fokusgruppe interviews og projektledelse i innovative samt mere konservative miljøer, hvilket gør at hun også kan hyres, hvis du/I står og mangler en kompetent ordstyrer til opstart af et projekt eller lignende.

Tidligere afholdte oplæg:

 • Fremtidens læge
 • Fra ide til virkelighed
 • Innovation i sundhedsvæsenet
 • Fra læge til doctreprenør
 • Når teknologi overtager lægerollerne
 • Mobil teknologi i sundhedsvæsenet

Billeder fra tidligere afholdte oplæg:

Dimensionstaler for lægeuddannelsen på Aalborg Universitet 2016 med fint besøg fra Sundhedsministeren, Sophie Løhde.

13734745_10154282899499259_1066821742_n    13580515_10153542488676780_7354909882952207936_o

 

 

MyMedCards © 2017